Soosaare esseistikapreemia pälvis Hent Kalmo

Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna pälvis õiguskantsleri asetäitja-nõunikuna töötav Hent Kalmo Vikerkaares ilmunud essee «Utoopiline Eesti» eest. Esseed võib lugeda siit.

Väärikas auhind anti üle täna Keilas Harju maakonnaraamatukogus, kus pärijate soovil asub ka Enn Soosaare isiklik raamatukogu.

Auhinda annab välja Enn Soosaare sihtasutus aasta jooksul eesti keeles ilmunud poliitikast, kultuurist või moraalist rääkiva essee eest. Rahaliselt toetab auhinda LHV Pank. Mullu võitis selle teoloog Toomas Paul Maalehes ilmunud esseega «Aus vale, vale ausus», 2013. aastal Kalle Muuli raamatuga «Isamaa tagatuba» ja 2012. aastal Ilmar Raag Postimehes ilmunud esseega «Kultuuritust ei ole olemas».

Žüriisse kuulusid Ülle Madise (esimees), Viivi Luik, Hannes Rumm, Neeme Korv, Sulev Vedler ja Ülo Tuulik.

Nominentidena tõstis žürii esile Mihkel Muti Loomingus ilmunud esseed «Guinnessi raamatu lõpp. Essee kuulsuse demokratiseerumisest», Mihhail Lotmani Loomingus ilmunud esseed «Hübriidne Venemaa», Urve Eslase Postimehe arvamus- ja kultuurilisas AK ilmunud esseed «Eetika on vahel ka kriitika» ja Marju Lepajõe Akadeemias avaldatud esseed «Milleks rahvuslikkusele tõlkimine?».

This entry was posted in Uudised. Bookmark the permalink.