Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna võitis Margus Laidre

Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna võitis 2016.aastal Margus Laidre oma esseega «Kelle sõna valitseb maailma?» , mis ilmus ajalehes Postimees.

Ta ütles “Aktuaalsele kaamerale” kommentaariks, et sõnu on meie ümber saanud tohutult palju ja kuna meie elutempo on niivõrd kiire, siis pahatihti me ei suuda eristada “tühje värvilisi õhupalle”. “Sõnu, mis kohe lõhkevad ja kaovad – nendest sõnadest, millel on tegelikult sisu olemas. Sellele on ka võti olemas – see seisneb selles, et tuleb võtta aega.” Ta selgitas, et ega aega ei teki rohkem juurde. “Teiseks – seda võetud aega võiks kasutada mõtlemiseks nende sõnade üle, mida me kuuleme. Ma usun kindlalt, et sõnal on jõud, sõnal on vägi ja kindlasti tasub teineteist rohkem kuulata.”

Auhind anti üle Enn Soosaare Sihtasutuse poolt Harju Maakonnaraamatukogus Keilas. Auhinnale kandideerivad eelmise kalendriaasta silmapaistvaimad kirjutised esseistika valdkonnas ning preemia antakse ühiskonda eetilisest aspektist käsitleva essee eest.

Autasu nominentide hulgas olid veel Andres Maimik, Guido Viik, Mathura, Mihkel Mutt, Marju Lepajõe ja Mihkel Kunnus. Auhind on traditsiooniline ning seda anti välja juba viiendat korda. Eelmised laureaadid on olnud Ilmar Raag, Kalle Muuli, Toomas Paul ja Hent-Raul Kalmo.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia, mille pani välja LHV Pank.

This entry was posted in Uudised. Bookmark the permalink.