„Mida Enn Soosaar täna ütleks?“

Täna, 13.veebruaril, on Enn Soosaare 77. sünniaastapäev. Selle tähistamiseks toimub Tallinna Ülikoolis rahvusvaheline konverents nimetusega “Kuidas tõlkida maailmavaadet”.

Enn Soosaar oli Eesti üks mõjukamaid avalikke intellektuaale, kelle sõnavõtud ja mõtteavaldused kujundasid aastakümnete vältel paljude inimeste, sealhulgas  meie poliitilise aktiivi vaimset maailmapilti.

Konverentsi esinejad Ene Ergma, Per Nyholm, Urve Eslas ja Hannes Rumm on saanud ebatavalise ülesande, mõelda ennast Enn Soosaareks ja mõtiskleda kaasaja Eesti üle võtmes „Mida Enn Soosaar täna ütleks?“

Konverentsi lõpetuseks antakse üle järjekordne eetilise esseistika auhind. Eetilise esseistika nimetuse pakkus omal ajal välja president Toomas Henrik Ilves, kes hindas väga kõrgelt Enn Soosaare  loomingu rolli eetilise ja sotsiaalse ühiskonna loomisel.

Žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kirjanike Liidu ja Eesti kirjutava pressi esindajad, on tänaseks välja valinud kolm kandidaati, kelle hulgast kuulutatakse 13.02.2014 välja võitja. Need kandidaadid on Andrei Hvostov, Toomas Paul ja Valdur Mikita.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia 3000 eurot, mille on välja pannud LHV Pank.

Konverentsi korraldamist toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Ülikool, välisministeerium ja ERR.

Üritus algab kell 13:00 Tallinna Ülikooli Astra saalis. Kaasa on võimalik mõelda ka veebiülekande kaudu, mida edastab ERR aadressil
http://uudised.err.ee/v/eesti/242fef41-77c2-40db-912f-b32eeb171bd3
.

This entry was posted in Uudised. Bookmark the permalink.