14. novembril asutati Enn Soosaare Sihtasutus

14. novembril 2011 asutati Enn Soosaare Sihtasutus. Sihtasutuse ülesandeks on Eesti silmapaistva tõlkija, publitsisti ja ühiskonnategelase Enn Soosaare pärandi säilitamine, edasiarendamine ja jäädvustamine. Sihtasutuse esimeseks sammuks selles suunas on eetilise esseistika auhinna väljaandmine.
Sihtasutuse asutaja on Tallinna Ülikool, mille audoktoriks Enn Soosaar oli. Sihtasutuse edaspidist tööd kureerivad Tallinna Ülikool, Eesti Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Eesti Kirjanike Liit, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Konsistoorium ja mitmed üksikisikud. Sihtasutus peab üheks oma esmaseks kohustuseks tõlke- ja esseistikasaavutuste esiletõstmist ja tunnustamist.

13. veebruaril 2012 tähistame Enn Soosaare 75. sünniaastapäeva. Sel päeval annab sihtasutus välja esimese Enn Soosare nimelise aastapreemia, mis nimetati President Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul „Eetilise esseistika auhinnaks“. Preemia laureaadiks saab autor, kes on oma kirjutistega aidanud levitada ja arendada ühiskonnas väärtusi, millele Enn Soosaar pühendas kogu oma viljaka loometegevuse.

This entry was posted in Uudised. Bookmark the permalink.